Ingrediënten

  • 4 dikke stukken tonijn van 150 g
  • 1 bos bospeen
  • 7 tl olijfolie
  • 1 tl pul biber (Turkse geroosterde pepervlokken)
  • 15 g bladpeterselie
  • 1 el kappertjes op zout
  • 1-2 el citroensap

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de vis op kamertemperatuur komen. Schrap of schil de bospenen en snijd ze schuin in dunne plakjes. Schep de wortelplakjes op een bakplaat om met 2 eetlepels olie, wat zout en de pul biber. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de wortels in 30 minuten goudbruin en gaar. Schep ze tussentijds een keer om.
  2. Maak een snelle kruidensaus: hak de peterselie en de kappertjes fijn. Roer deze in een kom door 3 eetlepels olie en breng op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Verhit de grillpan en bestrooi de tonijn aan beide kanten met zout en peper. Besprenkel de vis met de resterende olie en gril de tonijn enkele minuten tot er bruine strepen op staan maar de binnenkant nog niet helemaal gaar is (rosé).
  4. Verdeel de wortels over de borden, leg de vis ertegen en schep de kruidensaus erover.

Lekker met aardappelpuree.

Tip

Je kunt dit gerecht ook met zwaardvis maken.

Witte albacore tonijn heeft een MSC-keurmerk.
 

Bron
"Hollandse Kramen" van Yolanda van der Jagt

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.