Ingrediënten

  • 600 g pijlinktvis, schoongemaakt - 400 g voor lunchgerecht
  • 3 kleine rode uien
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 4 el zonnebloemolie
  • 3-4 et Thaise rode currypasta
  • 200 ml romige kokosmelk

Bereiding

  1. Snijd het lijfje van de pijlinktvis open, leg plat op een snijplank en snijd vervolgens in stukken van ca. 5 bij 3 cm. Laat kleine tentakels heel en snijd grote in stukken.
  2. Pel de uien en snijd ze elk in 6 partjes. Was de limoen en snijd de rode peper in ringetjes. Om ze minder pittig te maken kun je ze een kwartiertje in azijn leggen.
  3. Verhit de olie in de wok en roerbak de uien 3 minuten. Dep de inktvis goed droog en voeg deze met de peperringetjes aan de uien toe. Roerbak 2 minuten. Rasp de schil van de limoen boven de wok. Halveer de limoen en knijp een helft uit boven de inktvis. Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Schep alles door elkaar, breng tegen de kook aan en laat op laag vuur een paar minuten pruttelen.
  4. Schep de curry in 4 kommen of diepe borden. Snijd de tweede helft van de limoen in 4 stukken en verdeel over de borden.

 

Tip

Lekker met verse koriander. Serveer er pandanrijst en gestoomde paksoi bij. Voor de variatie: voeg aan de curry ¾ liter visbouillon toe (gemaakt met een half bouillonblokje) en serveer als (maaltijd)soep.

Pijlinktvis

Pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a. ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.