Ingrediënten

  • 4 grote schoongemaakte pijlinktvissen
  • sap van 1 citroen
  • 300 g spinazie
  • 2 el olijfolie met rode peper
  • 2 el spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • vers gemalen zwarte peper, zout
  • 1 el milde olijfolie
  • 1 dl visbouillon
  • 200 g bereide risotto
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • cocktailprikkers

Bereiding

 

  1. Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Was de lijfjes van de inktvissen in koud water met citroensap. Laat uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Verhit de spinazie in een pan en laat het slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk al het vocht eruit.
  3. Verwarm 1 lepel olie met rode peper op de laagste pit in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes langzaam uit. Roer de knoflook en de spinazie erdoor en maak pittig op smaak met peper en zout. Laat 5 min. afkoelen en vul er dan met een kleine lepel de inktvissen mee. Doe ze niet te vol, om barsten te voorkomen. Sluit ze af met een prikkertje en bestrijk ze rondom met de milde olijfolie.
  4. Verhit een grillpan en bak de inktvis hierin aan beide kanten 2 min. Veeg de koekenpan schoon en verwarm hierin de rest van de olie met rode peper. Leg de gevulde inktvissen erin, keer ze, schenk de bouillon erbij en laat 10-15 min. stoven met het deksel op de pan.
  5. Schep de inktvissen uit de pan en laat het vocht inkoken. Snijd de gevulde inktvissen in plakken. Verdeel de risotto over borden, leg er een inktvis op en lepel er wat saus over. Maal er peper boven en bestrooi met peterselie. 

Pijlinktvis

Pijlinktvis is een intelligent weekdier dat behoort tot de familie van koppotigen waar o.a. ook de octopus en de zeekat toe behoort.

Alles over Pijlinktvis

Pijlinktvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
174 kcal
/
Vetten:
7.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.