Ingrediënten
- 250 g verse heilbot
- 250 g verse tonijn
- 3 sinaasappels
- 1 el mosterd
- 1 el witte wijn azijn
- 1 eidooier
- 2 dl zonnebloemolie
- 2 el kappertjes
- 2 el fijngehakte dragon
- 1 el fijngehakte bieslook
- 15 g dille
- 10 kleine augurkjes in plakjes
- 3 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Pers twee sinaasappels uit, laat het sap inkoken tot een stroperige massa en laat afkoelen. Roer met de mixer de eidooiers los met de mosterd, zout, peper, azijn en de sinaasappelsiroop. Voeg al kloppend, druppelsgewijs en later in een dun straaltje, de olie toe en klop tot een homogene massa. Breng de mayonaise op smaak met zout en zet koel weg tot gebruik.
- Snijd de tonijn en de heilbot in zeer kleine blokjes en houd de vissoorten gescheiden. Rasp de laatste sinaasappel en houd apart. Meng de kappertjes, dragon, bieslook en kleine augurkjes doorelkaar. Verdeel de ene helft door de tonijn en de andere helft door de heilbot. Voeg per vissoort twee eetlepels olijfolie toe en breng op smaak met het Provençaals zeezout en zet in de koelkast tot gebruik.
- Maak met behulp van een garneerring een timbaaltje van de tonijn met daarbovenop de heilbot. Besmeer de bovenkant met de sinaasappelmayonaise en druppel er een beetje omheen. Garneer elk timbaaltje met een takje dille en de citroenrasp en serveer het geheel met brood.
Receptvideo
Heilbot
Heilbot is een platvis en daarmee familie van de tarbot, schol en tong.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/441 kj
- Vetten:
-
2.50 g.
- Eiwitten:
-
20.50 g.
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.