Ingrediënten
- 600 g heilbotfilet, in 4 stukken
- 500 g verse tagliatelle
- 2 el olijfolie
- 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- 75 g rode pesto
- 2 blikken cherrytomaten (à 400 g)
- 3 el basilicumblaadjes
Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook kort, de plakjes mogen niet kleuren. Voeg de pesto en de cherrytomaatjes met het sap toe. Laat de pastasaus 5 minuten zachtjes inkoken.
- Bestrooi de heilbotfilet met zout en peper. Leg de stukken vis in de tomatensaus en stoof ze afgedekt in 6 minuten gaar en sappig.
- Leg de heilbotfilet op 4 borden. Meng de tagliatelle door de pastasaus en schep bij de vis. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
Heilbot
Heilbot is een platvis en daarmee familie van de tarbot, schol en tong.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/441 kj
- Vetten:
-
2.50 g.
- Eiwitten:
-
20.50 g.