Ingrediënten

  • 600 g heilbotfilet, in 4 stukken
  • 500 g verse tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 75 g rode pesto
  • 2 blikken cherrytomaten (à 400 g)
  • 3 el basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook kort, de plakjes mogen niet kleuren. Voeg de pesto en de cherrytomaatjes met het sap toe. Laat de pastasaus 5 minuten zachtjes inkoken.
  3. Bestrooi de heilbotfilet met zout en peper. Leg de stukken vis in de tomatensaus en stoof ze afgedekt in 6 minuten gaar en sappig.
  4. Leg de heilbotfilet op 4 borden. Meng de tagliatelle door de pastasaus en schep bij de vis. Bestrooi met de basilicumblaadjes.

Heilbot

De heilbot is een platvisachtige en daarmee familie van de tarbot, schol en tong.

Alles over Heilbot

Heilbot

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
441 kj
Vetten:
2.50 g.
Eiwitten:
20.50 g.