Ingrediënten
- 250 g gerookte heilbotfilet
- ½ stokbrood
- 3 el olijfolie
- 2 el crème fraîche
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 tl kappertjes, fijngehakt
- 2-3 takjes kervel, grofgehakt
- 1-2 el citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
- Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de crème fraîche, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper.
- Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.
Tip
Serveer de heilbotrillettes ook eens in slaschuitjes of op een jonge bladsalade met frisse schijfjes appel.
Wijntip
Een geurige. tikkeltje exotische Pinot Gris d'Alsace past perfect bij de pittige smaak van de gerookte heilbot op knapperig, geroosterd brood.
Heilbot
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/441 kj
- Vetten:
-
2.50 g.
- Eiwitten:
-
20.50 g.