Ingrediënten
- 350 g gerookte/ gestoomde makreelfilets
- 300 g spaghetti
- 2 uien
- 1 el olijfolie
- 4 eieren
- 200 ml kookroom
- peper en zout
- peper en zout
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
- Verwijder ondertussen het vel van de makreel. Verdeel de 1/3 van de makreel in een paar grote en de rest in kleine stukken.
- Pel en snipper de uien heel fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak de ui in 4 minuten glazig op een laag vuur.
- Klop ondertussen de eieren los met de kookroom, lekker veel peper & wat zout. Roer door de glazig gebakken ui. Schep direct de spaghetti en de makreel erdoor en warm op het lage vuur goed door (3-4 minuten).
- Hak in de tussentijd de peterselie grof. Schep ¾ door de spaghetti makreel carbonara en strooi de rest erover.
Serveertip
Geef er geraspte oude kaas of gemalen Parmezaanse kaas bij.
Variatietip
Voeg aan de gebakken ui, de geraspte schil van een citroen toe. Knijp een halve citroen uit boven de saus voor dat je de spaghetti toevoegt.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /