Ingrediënten
- 650 g wijtingfilet
- ½ Spaans pepertje
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje peterselie
- 2 sneetjes witbrood
- 1 dl Manzanilla of Fino sherry
- arachide of zonnebloemolie
- zoete chilisaus
- limoen
Bereiding
-
Pureer de rauwe vis samen met het pepertje, de knoflook, de peterselie, het in kleinere stukjes gesneden brood en de sherry in een keukenmachine. Draai het tot een homogene massa. Schep de massa in een kom en zet het koud weg.
-
Maak je handen iets vettig met wat olie en vorm van de vismassa platte ‘koekjes’.
-
Verhit een flinke laag olie in een diepe pan.
-
Bak de viskoekjes met niet meer dan 4 tegelijk in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. ( ± 3 minuten)
-
Laat ze uitlekken op keukenpapier, houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 100˚C.
Tips
- Serveer de Spaanse viskoekjes met chilisaus, wat limoenrasp en een glas koude Manzanilla of Fino sherry. Ook erg lekker om de peterselie te vervangen door koriander.
- Met deze ingrediënten maak je ongeveer zestien viskoekjes. Dan kan je zelf berekenen hoeveel Spaanse viskoekjes je wilt maken voor jouw feestje!
Wijting
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.