Ingrediënten
- 4 snoekbaarsfilets à 130 g met huid, zonder schubben
- 2 el olijfolie
- fleur de sel
- Voor de brandade:
- 200 g aardappelpuree
- 80 g gerookte palingfilet, in stukjes
- geslagen room
- 2 el olijfolie
- 150 g spinazie
- 1 teentje knoflook, geperst
- boter
- peper en zout
- Voor de vinaigrette:
- 4 tomaten, ontveld zonder zaad in blokjes
- ½ dl balsamicoazijn
- 1 dl olijfolie
- zout en peper
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de tomaten met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinaigrette lichtjes op voor het serveren (niet te heet!).
- Bak de snoekbaarsfilets in olijfolie aan op de huidzijde, draai om en plaats 4 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwarm de aardappelpuree, meng olijfolie erdoor en roer vlak voor het serveren de paling en slagroom erdoor.
- Verwarm een klont boter in een koekenpan of wok, voeg het teentje knoflook en de spinazie toe.
- Omroeren en laat de spinazie snel slinken. Kruiden met peper en zout en op een zeefje laten uitlekken.
- Plaats in het midden van een bord een hoopje spinazie en schep er een eetlepel brandade op. Leg de snoekbaarsfilet erop.
- Lepel de tomatenvinaigrette rondom en strooi een snufje fleur de sel op de visfilet.
Snoekbaars
Snoekbaars doet de meeste mensen denken aan de sportvisserij. Deze vis is echter ook populair op restaurantmenu's. Niet zo gek want het is een van de lekkerste zoetwatervissen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
77 kcal/321 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
19.20 g.