Ingrediënten

  • 600-800 g (diepvries) snoekbaarsfilet
  • 2 el citroensap
  • peper, versgemalen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
  • 3 vleestomaten
  • 1 courgette
  • 4 el olijfolie
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 el verse tijm of rozemarijn, gehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Laat de vis ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de filets in repen van 5 cm en besprenkel ze met citroensap en strooi er peper en zout over.
  2. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes. Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik.
  3. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de snoekbaars toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tomaten, courgette, witte wijn en tijm toe en stoof zachtjes 15 minuten.

Lekker met grof bruin brood.

Tip

Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe.

 

Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

Snoekbaars

Snoekbaars doet de meeste mensen denken aan de sportvisserij. Deze vis is echter ook populair op restaurantmenu's. Niet zo gek want het is een van de lekkerste zoetwatervissen.

Alles over Snoekbaars

Snoekbaars

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
77 kcal
/
321 kj
Vetten:
0.90 g.
Eiwitten:
19.20 g.