Ingrediënten
- 600-800 g (diepvries) snoekbaarsfilet
- 2 el citroensap
- peper, versgemalen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 5 sjalotjes of 2 uien, gesnipperd
- 3 vleestomaten
- 1 courgette
- 4 el olijfolie
- 200 ml droge witte wijn
- 1 el verse tijm of rozemarijn, gehakt
Bereiding
- Laat de vis ontdooien als deze uit de diepvries komt. Snijd de filets in repen van 5 cm en besprenkel ze met citroensap en strooi er peper en zout over.
- Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in partjes. Snijd de courgette in plakken van 2 cm dik.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de knoflook en sjalotjes. Voeg de snoekbaars toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de tomaten, courgette, witte wijn en tijm toe en stoof zachtjes 15 minuten.
Lekker met grof bruin brood.
Tip
Voeg eens 5 in stukjes gesneden ansjovisfilets of 1 eetlepel gehakte zwarte en groene olijven zonder pit aan de casserole toe.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"
Snoekbaars
Snoekbaars doet de meeste mensen denken aan de sportvisserij. Deze vis is echter ook populair op restaurantmenu's. Niet zo gek want het is een van de lekkerste zoetwatervissen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
77 kcal/321 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
19.20 g.