Ingrediënten
- 500 g snoekbaarsfilet met vel (geschubd)
- 6 tomaten
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 2 el basilicum
- 8 zwarte olijven, zonder pit
- 100 à 150 ml extra Vergine olijfolie
- 3 el witte wijnazijn
- 500 g groene asperges
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de sjalot en knoflook fijn en de basilicum grof. Snijd de olijven in stukjes. Kruis het vel in van de tomaten. Dompel ze onder in kokend water, trek het vel eraf, snijd ze in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Fruit de sjalotjes en knoflook glazig in 2 eetlepels olie, voeg tomatenblokjes, basilicum, de rest van de olijfolie en azijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus even zachtjes koken, voeg de olijven toe en neem de pan van het vuur.
- Snijd 2 centimeter van de onderzijde van de asperges weg. Schil de onderste 4 centimeter van de asperges en snijd ze in schuine stukken. Kook ze in circa 6 minuten in kokend water gaar. Giet af en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het vel van de vis een paar keer in en bak de filets in olie op hoog vuur op de huid knapperig. Keer ze om en laat ze net gaar worden.
- Verdeel de aspergestukken over 4 borden. Verwarm de saus kort, en schep deze over de asperges, leg vervolgens de vis erop.
Snoekbaars
Snoekbaars doet de meeste mensen denken aan de sportvisserij. Deze vis is echter ook populair op restaurantmenu's. Niet zo gek want het is een van de lekkerste zoetwatervissen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
77 kcal/321 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
19.20 g.