Ingrediënten

  • 8 kleine tongfilets
  • 2 tot 3 gerookte paprika uit pot
  • pesto, zelf gemaakt of uit een potje
  • peper en zout
  • 8 prikkers

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Maak de spiesjes door een filet te bestrijken met wat pesto en strooi er iets peper en zout op.

  3. Snijd de paprika in repen die op de tong filets passen.

  4. Rol de filets op tot een rolletje en steek er een prikker in. Doe dit met alle filets.

  5. Leg de rolletjes in ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak de rolletjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.