Ingrediënten
- 80 g Hollandse garnalen
- 4 tongfilets
- 2 el bakboter
- 1 bos groene asperges
- 2 stronkjes witlof
- sap van een halve citroen
- 2 eidooiers
- 110 g boter
- 1 dl witbier
- 8 kerstomaatjes
- 1 el olijfolie
- zout en peper
Bereiding
- Kook de asperges 'al dente' in gezouten water gedurende 5 minuten en houd warm.
- Snijd de witlof julienne en maak aan met zout, peper en citroensap.
- Laat het witbier inkoken tot minder dan de helft overblijft, voeg de dooiers toe en klop op zacht vuur tot een mooi en vooral stevig schuim.
- Roer de gesmolten boter door de saus, breng op smaak met zout, peper, citroensap en werk af met de garnalen.
- Bak de tongfilets om en om in een ruime pan met de boter, breng op smaak met zout en peper.
- Laat ondertussen de kerstomaatjes poffen in hete olijfolie.
- Schik de visfilets op warme borden, leg er de asperges en witlof langs, lepel de saus er rond en garneer met een kerstomaatje.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.