Ingrediënten

  • 80 g Hollandse garnalen
  • 4 tongfilets
  • 2 el bakboter
  • 1 bos groene asperges
  • 2 stronkjes witlof
  • sap van een halve citroen
  • 2 eidooiers
  • 110 g boter
  • 1 dl witbier
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de asperges 'al dente' in gezouten water gedurende 5 minuten en houd warm.
  2. Snijd de witlof julienne en maak aan met zout, peper en citroensap.
  3. Laat het witbier inkoken tot minder dan de helft overblijft, voeg de dooiers toe en klop op zacht vuur tot een mooi en vooral stevig schuim.
  4. Roer de gesmolten boter door de saus, breng op smaak met zout, peper, citroensap en werk af met de garnalen.
  5. Bak de tongfilets om en om in een ruime pan met de boter, breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat ondertussen de kerstomaatjes poffen in hete olijfolie.
  7. Schik de visfilets op warme borden, leg er de asperges en witlof langs, lepel de saus er rond en garneer met een kerstomaatje.

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.