Ingrediënten
- 500 g pangasius
- 250 g sperziebonen
- 300 g winterwortel
- 2 rode uien
- ½ el chilipoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kaneel
- 3 el olijfolie
- 200 ml gekruide tomatensaus (tomato fritto of sugo)
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Snijd de wortel in blokjes. Kook de sperziebonen en wortel in een pan met ruim water in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de uien in dunne partjes. Meng in een kom het chilipoeder met de komijn, kaneel en zout en peper naar smaak.
- Snijd de pangasiusfilet in stukken van 3-4 cm en schep ze door het kruidenmengsel. Verhit de olie in een wok en roerbak de uipartjes 1-2 minuten.
- Schep de vis door de ui en roerbak de stukken in 2-3 minuten op hoog vuur rondom bruin. Schep dan de sperziebonen en wortel erdoor, roerbak 1-2 minuten en voeg de tomatensaus toe. Warm het gerecht nog even zachtjes door.
Lekker met couscous.
Tips
- Vervang het mengsel van chilipoeder, komijn, kaneel, zout en peper door 1 volle eetlepel shoarmakruiden.
- Vervang de sperziebonen en wortel door paprika en courgette.
Pangasius
De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
75 kcal/314 kj
- Vetten:
-
1.90 g.
- Eiwitten:
-
13.67 g.