Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) pangasiusfilet, ontdooid
  • 300 g spaghetti
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • ½ el pikante paprikapoeder
  • ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 4 el olijfolie
  • 1, ui, in partjes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 600 g panklare spinazie

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water en wat zout in 10 minuten beetgaar.
  2. Snijd de pangasiusfilets in brede repen en meng ze in een diep bord met de knoflook, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en 1 eetlepel olijfolie.
  3. Roerbak de partjes ui 2 minuten in een wok met 2 eetlepels olijfolie. Schep de gekruide pangasius erdoor en roerbak 2 minuten. Voeg de tomaatjes toe en bak alles nog 2 minuten.
  4. Verwarm de spinazie in een pan met 1 eetlepel olijfolie en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Giet de spaghetti af.
  5. Verdeel de spaghetti over diepe borden. Schep eerst de spinazie erop en dan de pangasiusfilet met ui en tomaatjes.

Pangasius

De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.

Alles over Pangasius

Pangasius

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
75 kcal
/
314 kj
Vetten:
1.90 g.
Eiwitten:
13.67 g.