Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets (à 150 gram)
  • ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 el Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 4 grote aardappelen
  • 2 rode uien
  • 4 grote tomaten
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. Pers de citroen uit. Wrijf de pangasiusfilets in met wat citroensap, zout en peper en laat ze even liggen. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer de olijfolie, de citroenrasp en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Boen de aardappelen schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf) in de lengte in dunne plakjes. Spoel ze in een zeef af onder stromend water en dep ze droog. Snijd de uien in ringen en de tomaten in plakken. Spreid 4 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en leg de plakjes aardappel in het midden, strooi er wat zout over en schep de helft van het kruidenmengsel eroverheen. Leg de visfilets erop en verdeel de uiringen en plakken tomaat over de filets en schep de rest van het kruidenmengsel erover. Vouw het bakpapier rond de vis omhoog en vouw het als pakketjes dicht. Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in de oven in 25 minuten gaar.



Lekker met grof vloerbrood of focaccia.

Pangasius

De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.

Alles over Pangasius

Pangasius

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
75 kcal
/
314 kj
Vetten:
1.90 g.
Eiwitten:
13.67 g.