Ingrediënten
- 4 pangasiusfilets à 150 g
- sap van ½ citroen
- 250 g rabarber
- 4 el olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 volle el milde Indiase currypasta of kerriepoeder
- 1 el suiker
- 50 g bloem
Bereiding
- Besprenkel de pangasiusfilets met citroensap en wrijf ze in met zout en peper. Laat ze zo even liggen. Maak de rabarber schoon, snijd de harde uiteinden eraf en trek eventueel harde nerven weg. Snijd de stengels in stukjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de currypasta en rabarber erdoor en bak het geheel 2-3 minuten. Voeg 2-3 eetlepels water toe en smoor de rabarber in nog 4-6 minuten zachtjes net gaar, de stukjes mogen niet tot moes koken. Breng de curry op smaak met suiker, zout en peper.
- Wentel de pangasiusfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de vis in 6-8 minuten knapperig bruin en gaar.
- Serveer de pangasiusfilets op warme borden en schep de rabarbercurry erover.
Lekker met basmatirijst en broccoli.
Tip
De curry wordt zachter van smaak als je het water vervangt door kokosmelk. Vervang de rabarber buiten het seizoen door 2-3 stevige appels. Laat de stukjes appel niet tot moes koken.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"
Pangasius
De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
75 kcal/314 kj
- Vetten:
-
1.90 g.
- Eiwitten:
-
13.67 g.