Ingrediënten

  • 4 pangasiusfilets (à 150 gram)
  • 1 sinaasappel
  • 2-3 eetlepels Japanse sojasaus
  • 2 theelepels sambal badjak of oelek
  • 400 gram oosterse roerbakgroenten
  • 2 tenen knoflook
  • 4-5 eetlepels maïzena
  • 5 eetlepels roerbakolie

Bereiding

Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Roer in een platte schaal de sinaasappelrasp met 2-3 eetlepels sinaasappelsap, 1½ eetlepel sojasaus en 1 theelepel sambal tot een marinade. Wentel de pangasiusfilets door de marinade en laat ze 10 minuten marineren. Pel de tenen knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Wentel de pangasiusfilets door de maïzena. Verhit 3 eetlepels roerbakolie in een koekenpan en bak de pangasiusfilets in 8-10 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Verhit 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de knoflook en 1 theelepel sambal een ½ minuut. Schep de groenten erdoor en roerbak de groenten 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de rest van het sinaasappelsap en de sojasaus erdoor en laat op hoog vuur het vocht verdampen. Schep de groenten op vier warme borden en leg de pangasiusfilets ernaast.

Pangasius

De pangasius is een zoetwatervis, de familie is van de meerval en wordt geweekt in Zuid-Oost Azië.

Alles over Pangasius

Pangasius

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
75 kcal
/
314 kj
Vetten:
1.90 g.
Eiwitten:
13.67 g.