Ingrediënten
- 3 dorade filets, in stukjes
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 tl harissa
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 rode ui, in ringen
- 1 puntpaprika, in ringen
- 3 à 4 eieren
- peper en zout
- extra: koriander of peterselie om te serveren
Bereiding
- Verwarm oven voor op 200°C en rol het bladerdeeg met bakpapier uit op de bakplaat.
- Meng de tomatenblokjes met de harissa en het teentje knoflook.
- Verdeel het tomatenmengsel over het bladerdeeg en zorg ervoor dat je niet teveel vocht op de plaattaart schept. Houd de buitenrand vrij.
- Verdeel de ui, puntpaprika en dorade erover en vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.
- Breek de eieren boven de plaattaart en houd de dooier heel.
- Bestrooi het geheel met peper en zout en bak de galette in 20 minuten gaar.
- Serveer met koriander of peterselie.
Dorade (Zeebrasem)
Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/356 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.