Ingrediënten

  • 3 dorade filets, in stukjes
  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tl harissa
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 puntpaprika, in ringen
  • 3 à 4 eieren
  • peper en zout
  • extra: koriander of peterselie om te serveren

Bereiding

  1. Verwarm oven voor op 200°C en rol het bladerdeeg met bakpapier uit op de bakplaat.
  2. Meng de tomatenblokjes met de harissa en het teentje knoflook.
  3. Verdeel het tomatenmengsel over het bladerdeeg en zorg ervoor dat je niet teveel vocht op de plaattaart schept. Houd de buitenrand vrij.
  4. Verdeel de ui, puntpaprika en dorade erover en vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.
  5. Breek de eieren boven de plaattaart en houd de dooier heel.
  6. Bestrooi het geheel met peper en zout en bak de galette in 20 minuten gaar.
  7. Serveer met koriander of peterselie.

Dorade (Zeebrasem)

Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.