Ingrediënten
- 4 dorades van ongeveer 400 g
- 2 el olijfolie
- 2 venkelknollen, in dunne plakken
- 2 tl venkelzaad
- 1 bosje verse dille
- 2 sinaasappels, sap en schillen
- peper en zout
Bereiding
- Laat de dorades schoonmaken en schubben.
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.
- Verdeel de venkel over de 4 stukken vetvrij papier.
- Leg de dorades op de venkelplakjes. Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers een ½ sinaasappel uit over elke dorade.
- Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne sinaasappelschilletjes. Maal er peper en zout over en wat olijfolie.
- Vouw het papier goed dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.
Dorade (Zeebrasem)
Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/356 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.