Ingrediënten

  • 4 dorades van ongeveer 400 g
  • 2 el olijfolie
  • 2 venkelknollen, in dunne plakken
  • 2 tl venkelzaad
  • 1 bosje verse dille
  • 2 sinaasappels, sap en schillen
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de dorades schoonmaken en schubben.
  2. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  3. Pak 8 vellen bakpapier en leg die per 2 op elkaar. Bestrijk het bovenste stuk papier met een beetje olijfolie.
  4. Verdeel de venkel over de 4 stukken vetvrij papier.
  5. Leg de dorades op de venkelplakjes. Stop een paar takjes dille in elke dorade. Pers een ½ sinaasappel uit over elke dorade.
  6. Strooi er wat venkelzaad over en wat stukjes dunne sinaasappelschilletjes. Maal er peper en zout over en wat olijfolie.
  7. Vouw het papier goed dicht en bak ze 15 tot 20 minuten in de oven.

Dorade (Zeebrasem)

Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.