Ingrediënten

  • 1 dorade, schoongemaakt
  • 6 bosuitjes
  • 2 citroenen
  • paar takjes tijm
  • 50 ml witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C graden en vet een ovenschaal in met olijfolie.
  2. Snijd 1 citroen in dunne plakjes en leg deze op de bodem van de ovenschaal.
  3. Maak de bosuitjes schoon. Pureer 3 bosuien met het sap van 1 citroen, zout en peper tot een mooie crème.
  4. Leg de dorade op de plakjes citroen. Snijd de huid op een paar plekken in en doe er takjes tijm tussen.
  5. Vul de buikholte met de bosuiencrème en schep de rest van de crème ernaast.
  6. Halveer de resterende bosuitjes en leg ze ook in de ovenschaal.
  7. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schenk de wijn in de ovenschaal en dek af met aluminiumfolie.
  8. Bak de dorade 20 minuten, verwijder de aluminiumfolie en bak nog eens 10 à 15 minuten.

Dorade (Zeebrasem)

Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.