Ingrediënten

  • 400 g gerookte makreelfilet, schoongemaakt en in stukjes
  • 4 grote of 8 kleine pitabroodjes
  • 250 g peultjes
  • 2 gegrilde paprika’s
  • tzatziki

Bereiding

  1. Bereid de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Blancheer de peultjes 3 minuten in kokend water en laat deze in koud water afkoelen.
  3. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen.

  4. Beleg de pita met makreel, paprika en peultjes en schep de tzatziki eroverheen.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/