Ingrediënten
- 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
- 400 g witte & wilde rijst
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1-2 rode pepers zonder
- zaadjes, in reepjes
- 2 uien, gesnipperd
- 3 cm verse gemberwortel, geraspt
- 1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
- 250 ml volle yoghurt
- 1 eetlepel verse koriander, gehakt
- 1 limoen, in partjes
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Bestrooi de vis met zout.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten.
- Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.
Ook lekker met chilisaus: verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.
Receptvideo
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.