Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
  • 3 lente-ui, in ringen gesneden
  • 1/2 rode ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 bosje bieslook, fijn gesneden, hou wat achter om later mee te garneren
  • Peper en zout, naar smaak
  • 1 gerookte makreel of filets, ontdaan van vel en graten

Bereiding:

  1. Zet de eieren-groentemix op tafel en zet de makreel er apart bij.
  2. Doe een klein beetje olie of boter in het pannetje.
  3. Schep een flinke lepel van het eiermengsel in een pannetje en verdeel de makreel erover.
  4. Laat de eieren rustig stollen tot een kleine omelet. Haal de omelet uit het pannetje wanneer de omelet gaar is.
  5. Bestrooi op het bord met nog een beetje bieslook.

 

Tip

Serveer er plat brood bij en een schijfje citroen.

Bron
Mini-omeletten met groenten en gerookte makreel

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

Makreel heeft een blauw-groenige rug, een zilverwitte buik, blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.