Ingrediënten
- 2 tonijnsteaks van 150 g
- 1 aubergine, in plakjes
- 2 sjalotjes, in dunne ringen
- 100 g kerstomaten, gehalveerd
- 2 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- zeezout en peper, versgemalen
Bereiding
- Meng 1 eetlepel olijfolie met 1/2 eetlepel balsamicoazijn en bestrijk de tonijn met dit mengsel.
- Bestrooi de vis met peper en zout en de aubergineplakken alleen met zout.
- Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de sjalotjes 1 minuut.
- Dep de aubergine droog met keukenpapier, voeg ze bij de sjalotjes en bak ze 3 minuten mee.
- Blus af met de rest van de balsamicoazijn en schep de tomaten erdoor. Verwarm nog 2 minuten.
- Verhit een grillpan en rooster de tonijnsteak 2-3 minuten per kant zodat de binnenkant lichtroze blijft.
- Serveer de tonijn op de sjalotjes, aubergine en tomaat.
Combineer dit gerecht eens met rösti of gebakken krieltjes.
Wijntip
Bij tonijnsteak past een pittige rosé, bijvoorbeeld een Coteaux du Languedoc.
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.