Ingrediënten
- 250 g tilapiafilet
- 1 el citroensap
- 1 tl chilipoeder
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 200 g wortel en/of broccoliroosjes
- 3 tomaten
- 10 zwarte olijven, zonder pit
- 3 el olijfolie
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Snijd de tilapiafilet in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Wrijf de vis in met chilipoeder, zout en peper.
- Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in dunne plakjes. Snijd ook de knoflook en wortel in plakjes. Snijd de tomaten en olijven in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en wortel en/ of broccoliroosjes 2-3 minuten. Schep de tilapia erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg dan de tomaat, olijven en 2-3 eetlepels water toe en laat het geheel 3-5 minuten zachtjes sudderen. Breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat citroensap.
Lekker met couscous of pasta.
Tips
- Bestrooi de visschotel voor het serveren met reepjes verse munt.
- Vervang de winterwortel door een zak Italiaanse roerbakgroente van 250 g.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.