Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel (ca. 400 g)
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el olijfolie
  • 3 paprika's naar keuze, in reepjes
  • 4 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 g geraspte jongbelegen kaas
  • 2 el verse tijmblaadjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bekleed een ingevette quiche- of taartvorm met de deegplakjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paprikareepjes 5 min. Maak intussen de makreel schoon en verdeel in stukjes. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak.
  3. Verdeel de helft van de paprika en de makreel op de deegbodem. Schenk er de helft van het ei-kaasmengsel over. Verdeel er de rest van de paprika en de makreel over. Schenk tenslotte de rest van het ei-kaasmengsel erover. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse bladsalade.

Tip

Neem voor een slankere quiche deeg voor hartige taart (diepvries), vervang de slagroom door kookroom light en gebruik de helft van de kaas.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.