Ingrediënten

  • 400 g verse makreelfilets
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 100 g groene linzen
  • 800 g tomatenblokjes
  • 1 groot blik kikkererwten à 400 g
  • 2 tl verse gember, geraspt
  • 10 g platte peterselie fijngehakt + extra om te garneren
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en gember een paar minuten. 
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de makreel, erbij. Breng aan de kook en laat 30 minuten stoven. 
  3. Voeg na 20 minuten de stukjes makreel toe. 
  4. Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer de peterselie erdoor. 
  5. Serveer met brood, rijst of aardappelpuree.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/