Ingrediënten

  • 600 g verse makreelfilet
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 6 rijpe tomaten
  • 1 potje à 290 g zongedroogde tomaten in olie
  • 2 blikjes à 175 g cannellini bonen
  • 1 bosje verse gemengde Italiaanse kruiden
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de rijpe en de gedroogde tomaten in stukken. Bewaar de olie!
  2. Laat de bonen uitlekken.
  3. Haal van de kruiden de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes grof.
  4. Verhit de helft van de olie van de gedroogde tomaten in een koekenpan. Bak hierin de uien en knoflook 3 minuten op een laag vuur. Voeg de stukjes rijpe tomaat toe en bak 5 minuten mee.
  5. Roer de bonen, gehakte kruiden en gedroogde tomaten door het tomatenmengsel in de pan. Schenk er 100 ml water bij en breng tegen de kook aan. Proef en voeg peper en zout naar smaak toe. Leg de makreelfilets tussen de  bonen in tomatensaus. Druppel de rest van de gedroogde tomatenolie erover. Dek de pan af met een deksel en laat de makreel op een laag vuur in 10-12 minuten gaar worden.

Serveertip: lekker met grof volkoren brood en een frisse groene salade.

Variatietip: voeg grof gehakte gemengde olijven aan het gerecht toe.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/