Ingrediënten

  • 2 gerookte makreelfilets
  • 750 g aardappelen
  • 2 kleine rode uien
  • 1 grote krop sla (gewone of lollo bianco)
  • 1 zure bom
  • 1/8 l Griekse yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 3 el (dragon)mosterd
  • 2 el peterselie of dille, grofgehakt
  • zout en peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in achten. Kook ze in een laagje koud water met een snufje zout gaar. Afgieten en laten afkoelen.
  2. Pel de uien en snijd ze in zeer dunne ringen. Was en droog de sla. Snijd de zure bom in plakjes en de makreelfilet in kleine stukjes.
  3. Meng de yoghurt met de mayonaise, de mosterd, een snufje zout en een snufje peper en hussel alle ingrediënten in een ruime schaal door elkaar.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.