Ingrediënten
- 2 stukken zalmforelfilet van 150 g
- 3 el citroensap
- peper, versgemalen
- 50 g blanke amandelen
- 40 g rucola
- 40 g veldsla
- 15 g peterselie, grof geplukt
- 15 g kervel, grof gehakt
- 100 g pitloze witte druiven,
- gehalveerd
- 2 el olie
- mespunt grove mosterd
- 1 el notenolie
Bereiding
- Leg de visfilets naast elkaar in een magnetronschaal. Sprenkel er 2 eetlepels citroensap over en strooi er peper en zout over.
- Verwarm de zalmforel, in de magnetron, afgedekt, 3 minuten op 800 Watt.
- Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
- Meng de rucola, veldsla, peterselie en kervel luchtig en verdeel de kruidensalade over 2 borden. Leg de zalmforel erop en garneer met druiven en amandelen.
- Roer een dressing van olie, de rest van het citroensap, peper, zout, mosterd en notenolie en schenk deze over de salade.
Lekker met warm stokbrood en boter.
Wijntip
Een verfijnde, droge Riesling d'Alsace maakt nog meer van deze kruidige salade.
Bron
uit: kookboek "Over Vis & Vis"
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.