Ingrediënten

  • 4 forellen
  • 2 sinaasappels
  • 100 g boter
  • 1 el kerriepoeder
  • zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 el fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog.
  2. Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel.
  3. Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries.
  4. Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in.
  5. Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen.
  6. Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.

Lekker met een frisse groene salade.

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.