Ingrediënten
- 4 forellen
- 2 sinaasappels
- 100 g boter
- 1 el kerriepoeder
- zonnebloemolie of olijfolie
- 2 el fijngehakte peterselie (vers of diepvries)
- peper en zout
Bereiding
- Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog.
- Borstel de sinaasappels af met heet water. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de sinaasappel.
- Meng de kerriepoeder, 1 eetlepel sinaasappelrasp, 1 eetlepel sinaasappelsap, peper en zout door de boter. Rol het botermengsel in folie en leg dit rolletje 10 minuten in de diepvries.
- Verwarm de grill voor. Bestrijk de forellen met olie en kerf ze schuin in.
- Verdeel de sinaasappelboter in dunne plakjes en steek deze in de inkepingen van de forellen. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de vissen.
- Leg de forellen op de bakplaat en zet ze onder de hete grill, afhankelijk van de dikte 3-4 minuten per kant. Serveer de forellen bestrooid met peterselie en gegarneerd met sinaasappelpartjes.
Lekker met een frisse groene salade.
(Regenboog)Forel
Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
126 kcal/526 kj
- Vetten:
-
5.80 g.
- Eiwitten:
-
18.40 g.