Ingrediënten

  • 150 g gerookte forelfilet
  • 2 meergranen pistolets
  • 1 bakje tuinkers
  • 4 el mayonaise
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 citroen - geraspte schil en sap
  • 2 kleine trostomaatjes

Bereiding

  1. Snijd de broodjes open en beleg de twee helften met tuinkers.
  2. Snijd de forelfilets in repen en leg ze op de broodjes.
  3. Meng knoflook, citroenrasp, citroensap en peper door de mayonaise.
  4. Schep de citroenmayonaise op de forel.
  5. Rijg een trostomaat aan een prikker en steek de andere broodhelften op de broodjes.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet-als zoutwater en behoort dan ook tot de zelfde familie, de zalmachtigen. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over Forel

Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.