Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm, in plakjes
  • 8 plakjes lasagne
  • 1 avocado, in dunne plakjes
  • 1 el citroensap
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • ---
  • Voor de basilicumdressing:
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 50 ml limoen- of citroensap
  • 12 basilicumblaadjes of 4 el basilicum, fijngehakt

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Kook de lasagnevellen beetgaar in ruim kokend water. Laat de pasta uitlekken, spoel er koud water over en dep de velletjes droog met keukenpapier. Besprenkel de avocadoplakjes met citroensap.
  2. Pureer de ingrediënten voor de basilicumdressing met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  3. Leg 2 plakken lasagne op een plank en beleg ze met de helft van de zalm. Sprenkel er iets basilicumdressing over. Bedek de vis met een plak lasagne met daarop de avocado. Dek af met lasagne met daarop weer zalm, een beetje dressing en de laatste plakken pasta.
  4. Snijd elk lasagnetorentje met een scherp mes (diagonaal) doormidden. Zet de lasagnesandwiches met een spatel op 4 borden. Strooi de bosuitjes erover en besprenkel met de dressing.

Wijntip

Fris, zilt en romig: zo smaakt dit gerecht en zo komt een Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc over. Opwekkend duo.

Bron
Kookboek 'Vis 2'

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.