Ingrediënten

  • 4 doradefilets met vel, van 150 g elk
  • 200 g spaghetti
  • 200 ml houdbare slagroom (zie tip)
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 25 g rucola

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Breng in een steelpan de slagroom met de knoflook aan de kook. Boen intussen de citroen onder stromend water schoon. Rasp de gele schil boven de slagroom van de vrucht. Kook de room tot de gewenste sausdikte in en houd warm op laag vuur.
  3. Verhit de olijfolie in een ruime koeken- of vispan. Bestrooi de doradefilets met zout en peper naar smaak. Bak de vis op de huidkant op hoog vuur in 3-4 minuten krokant. Draai de vis en bak nog 1-2 minuten op laag vuur.
  4. Giet de spaghetti af en meng met de rucola door de citroenroom.
  5. Leg de doradefilets op 4 warme borden. Schep er een kleine portie spaghetti naast. Lekker met een groene salade erbij.

Tip

Gebruik voor de saus bij voorkeur een pakje houdbare slagroom. Deze is beter bestand tegen verhitting.

Dorade (Zeebrasem)

Er bestaan twee soorten dorade: dorade grise( zwarte zeebrasem) en dorade rose (rode zeebrasem). De dorade is een zeebrasemachtige en wordt het hele jaar aangevoerd.

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.