Ingrediënten

  • Filet van 1 griet, ongeveer 600 g
  • 8 Libanese platbroden
  • 2 aubergines, in dunne plakken
  • 200 g Baba Ganoush
  • 15 g platte peterselie
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm een grillpan op hoog vuur en bestrijk de plakken aubergine met olijfolie.
  2. Bak de aubergine aan beide kanten goudbruin en gaar. Haal uit de pan, bestrooi met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie. Bestrooi met wat gehakte platte peterselie en zet apart.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de grietfilet aan beide kanten gaar. Bestrooi met peper en zout.
  4. Bestrijk een platbrood voor de helft met Baba Ganoush. Beleg met plakjes aubergine en een stukje grietfilet. Verdeel er nog wat peterselie over en vouw dubbel.
     

Tip

De plakken aubergine kunnen ook in de oven geroosterd worden. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak ze 20 tot 30 minuten op 200 graden tot ze zacht zijn.

 

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.