Ingrediënten
- 1 hele griet
- 100 ml zoetzure woksaus
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 1 komkommer
- 1 mango
- 15 g verse koriander
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de griet in zoals op de foto. Bestrijk met de zoetzure woksaus en besprenkel met olijfolie.
- Snijd de helft van de rode peper in ringen en verdeel dit over de griet. Verdeel er ook 4 partjes limoen overheen.
- Bak de griet 9 minuten en zet dan nog 3 minuten onder de hete grill. Let op dat de griet niet verbrandt.
- Maak ondertussen de mango komkommersalade. Snijd de komkommer en mango in kleine blokjes.
- Snijd de rest van de rode peper fijn en meng met de mango en komkommer.
- Meng hier ook de helft van de koriander doorheen en breng op smaak met het sap van een halve limoen, 2 eetlepels olijfolie en peper en zout.
- Serveer de griet met extra koriander naar smaak.
Tip
Wil je er een hoofdgerecht van maken? Serveer de vis dan met kokosrijst en extra groenten zoals sperziebonen.
Griet
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/331 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.