Ingrediënten

  • 6 stuks 150 g grietfilet
  • 1 kg asperges
  • 16 lente-uitjes
  • 600 g truffelaardappeltjes
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 eierdooiers
  • sap van 1 citroen
  • zout en peper

Bereiding

  1. Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept. Kook de truffelaardappeltjes gaar in de schil en verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Pocheer de grietfilets in 3 dl aspergekookvocht en de witte wijn in een ovenschotel. Plaats de schotel 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Stoof de lente-uitjes 3 minuten in een klontje boter. Zeef het kookvocht van de grietfilets en kook het in tot 1 dl. Klop er de eierdooiers en 2 el gesnipperde lente-uitjes door tot een sabayon. Breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  4. Verdeel de asperges en de lente-uitjes over warme borden. Leg de vis erbij en dien het gerecht op met de saus en de gekookte truffelaardappeltjes.

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.