Ingrediënten
- 4 grietfilets à 150 g
- 1 tl kerriepoeder
- 200 g geraspte belegen kaas of Gruyère
- 1 el mosterd
- 125 ml crème fraîche
- 200 g kerstomaatjes
- 2 el peterselie, gehakt
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder.
- Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in.
- Meng de kaas met de mosterd en de crème fraîche. Verdeel dit mengsel over de griet.
- Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is.
- Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt.
- Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.
Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.
Griet
Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/331 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.