Ingrediënten

  • 4 grietfilets à 150 g
  • 1 tl kerriepoeder
  • 200 g geraspte belegen kaas of Gruyère
  • 1 el mosterd
  • 125 ml crème fraîche
  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° C.
  2. Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze droog. Bestrooi de grietfilets met peper, zout en kerriepoeder.
  3. Vet een platte ovenschaal licht in. Leg de visfilets er naast elkaar in.
  4. Meng de kaas met de mosterd en de crème fraîche. Verdeel dit mengsel over de griet.
  5. Zet het gerecht 15-20 minuten in het midden van de oven tot de vis gaar is.
  6. Dek de schaal af als het kaasmengsel te bruin wordt.
  7. Kruis de kerstomaatjes in en leg ze de laatste 5 minuten naast de filets in de ovenschaal. Strooi de peterselie er voor het serveren over.

Lekker met gebakken aardappeltjes en een tomaten-komkommersalade.

Griet

Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.

Alles over Griet

Griet

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
331 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
17.00 g.