Ingrediënten
- 4 grietfilets à 150 g
- 250 g oesterzwammen of kastanjechampignons
- 1 sjalotje
- 2 dl visbouillon van tablet
- 2 tl maïzena of allesbinder
- 2 el crème fraîche
- 1 el citroensap
- 1 el verse of gedroogde dragon
- 4 el (olijf)olie
- zout en peper, versgemalen
- bloem
Bereiding
- Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestrooi ze met peper en zout.
- Borstel de paddenstoelen schoon en snijd ze in reepjes of plakjes. Pel het sjalotje en snipper het.
- Verhit 3 eetlepels olie en bak hierin de visfilets in 3 à 4 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Houd ze op een andere schaal even warm en voeg aan het vet waarin de griet is gebakken 1 eetlepel olie toe en bak de paddenstoelen en het sjalotje in ongeveer 2 minuten. Giet de visbouillon erbij en breng deze aan de kook.
- Meng de maïzena met 1 eetlepel water (allesbinder wordt niet gemengd). Roer dit door het paddenstoelenmengsel tot de saus bindt. Schep de crème fraîche, dragon en citroensap erdoor. Serveer de saus bij de visfilets.
Lekker met een salade of rijst.
Griet
Griet is een straalvinnige platvis en familie van de tarbot. De vorm van deze vis is bijna rond en past zich qua kleur op de omgeving aan.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/331 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.