Ingrediënten

  • Voor de tongrolletjes
  • 6 grote tongfilets
  • 1 el zonnebloemolie
  • 200 g aspergetips
  • 6 flinke tl biologische rode pesto
  • vers gemalen zwarte peper
  • Voor de witte wijn-saus
  • 100 g roze garnalen, grof gesneden
  • 50 g boter
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon van tablet
  • 1 dl kookroom
  • 1 el fijngesneden groene kruiden, bijv. dille of venkelgroen

Bereiding

Saus

  1. Smelt voor de saus de helft van de boter in een steelpan, leg de rest terug in de koelkast.
  2. Fruit de knoflook in de boter zonder dat hij kleurt en blus af met de wijn. Laat tot een derde inkoken.
  3. Schenk de bouillon en de kookroom erbij en laat op hoge pit inkoken tot een derde. Neem de pan van het vuur.
  4. Haal de rest van de boter uit de koelkast, snijd deze in kleine blokjes en klop met een garde door de saus. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Schep de garnalen en bijna alle kruiden erdoor.

Tongrolletjes

  1. Verhit voor de tongrolletjes de olie op lage pit en bak hierin de aspergetips 2 minuten omscheppend. Zet opzij.
  2. Dep de tongfilets droog en leg ze op eensnijplank met de kort kant naar je toe. Heb je kleine filets, leg deze dan met iets overlap over elkaar.
  3. Bestrijk de filets met pesto en leg er 4-5 aspergetips op.
  4. Rol op en leg ze met de naad naar onder in een stoomovenschaal met gaatjes of in het bovenste deel van een stoompan. Maal er peper en zout boven.
  5. Stoom de tongrolletjes gaar in 3 minuten op 85°C in de stoomoven, of in 5-6 minuten in de stoompan.
  6. Leg ze in een schaal, lepel de saus erover en bestrooi met de rest van de kruiden.

Roze garnaal

De roze garnaal is een kleine gepelde warmwatergarnaal en behoort tot de familie van Penaeidae garnalen.

Alles over Roze garnaal

Roze garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
98 kcal
/
410 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
20.00 g.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.