Ingrediënten

  • 12 oesters
  • 1 bosuitje
  • ¼ rode paprika
  • 1 limoen
  • 2 el sojasaus

Bereiding

  1. Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit en meng de geraspte schil met de uiringetjes, paprika en sojasaus erdoor.
  2. Leg de oesters in een wijde pan en verwarm ze afgedekt 3-4 minuten. De schelpen staan nu iets open. Breek de bovenste platte schelp eraf en maak de oesters van de andere schelphelft los, maar laat ze er wel in liggen.
  3. Leg de oesters in de schelpen op een schaal of op vier bordjes en schep het limoen-sojamengsel erover.

Tip

Vervang voor een wat pittiger effect de paprika door 1 rode peper in reepjes en voeg 1-2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen toe. Deze zijn te koop in de toko.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Oesters

In Nederland kennen we twee soorten oesters, de Europese oester en de Zeeuwse oester. Van deze soorten is de Europese variant inheems en de Zeeuwse, ook wel Japanse oester of creuze genoemd is uit Japan ingevoerd.

Alles over Oesters

Oesters

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
70 kcal
/
294 kj
Vetten:
1.80 g.
Eiwitten:
10.00 g.