Ingrediënten
- 300 g scheermessen (mesheften)
- 3 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 3 el platte peterselie, fijngehakt
- 100 ml medium dry sherry
- 200 g lamsoren
Bereiding
- Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.
- Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
- Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop.
Lekker met stokbrood
Fruits de mer
Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Scheermes
Scheermessen zijn broze, langwerpige schelpen. De naam dankt de scheermes aan zijn vorm.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /