Ingrediënten

  • 300 g scheermessen (mesheften)
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 3 el platte peterselie, fijngehakt
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 g lamsoren

Bereiding

  1. Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.
  3. Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.
  4. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
  5. Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop.

Lekker met stokbrood

Scheermes

Scheermessen zijn broze, langwerpige schelpen. De naam dankt de scheermes aan zijn vorm.

Alles over Scheermes

Scheermes

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/