Ingrediënten

  • 16 (diepvries) gepelde tijgergarnalen
  • 2 el roerbakolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • peper, versgemalen
  • 8 kerstomaatjes
  • Visbrochettes:
  • 200 g zeeduivel (blokjes van 2 cm)
  • 200 g zalmfilet (blokjes van 2 cm)
  • 200 g botermakreel (blokjes van 2 cm)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 1 el roerbakolie
  • zout en peper, versgemalen
  • 1 gele paprika (in stukjes)
  • --
  • 2 vleestomaten (zonder zaadjes, in blokjes)
  • 1 rode peper zonder zaadjes, in ringetjes
  • mespuntje mosterd
  • 2 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el kappertjes
  • --
  • satéstokjes

Bereiding

  1. Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
  2. Meng voor de garnalenspiesjes in een kommetje de olie, knoflook en peper en haal de ontdooide garnalen erdoor.
  3. Rijg ze aan 4 satéstokjes met aan begin en eind een kerstomaatje.
  4. Meng voor de visbrochettes het citroensap met de roerbakolie, zout en peper en wentel de verschillende vissoorten erdoor. Rijg de visblokjes afgewisseld met gele paprika aan 4 satéstokjes. Meng in een schaaltje de ingrediënten voor de salsa picante.
  5. Verwarm een grillpan, grill of barbecue.
  6. Rooster de visbrochettes 3 minuten per kant; keer ze regelmatig.
  7. Rooster dan de garnalenspiesjes 1-2 minuten per kant (bij gebruik van rauwe garnalen 3 minuten per kant). Serveer de salsa picante bij de garnalenspiesjes en de visbrochettes.

Gamba (tijgergarnaal)

De gamba of tijgergarnaal is een garnaalachtige veel gebruikte naam voor een grote groep tropische reuzezeewatergarnalen.

Alles over Gamba (tijgergarnaal)

Gamba (tijgergarnaal)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
105 kcal
/
439 kj
Vetten:
1.72 g.
Eiwitten:
20.14 g.