Ingrediënten

  • 4 doradefilets 100 g per stuk
  • 4 el zwarte olijventapenade
  • 20 kerstomaatjes
  • 5 el olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el grof zeezout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en verdeel de tomaatjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  2. Meng 3 eetlepels olijfolie met de honing en verdeel dit over de tomaatjes. Bestrooi het geheel met zeezout en rooster de tomaatjes 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze openbarsten.
  3. Besmeer de doradefilets met de rest van de olijfolie en wat zeezout en grill op de barbecue, eerst 3 tot 4 minuten op de velkant, daarna de andere kant nog 1 tot 2 minuten.
  4. Schep op ieder bord een lepel zwarte olijventapenade, leg daarop de dorade en schep er de geroosterde tomaatjes bij.

Dorade (Zeebrasem)

Er bestaan twee soorten dorade: dorade grise( zwarte zeebrasem) en dorade rose (rode zeebrasem). De dorade is een zeebrasemachtige en wordt het hele jaar aangevoerd.

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.