Ingrediënten
- 4 doradefilets
- 5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
- 350 g gemengde paddenstoelen
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 el peterselie, fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Spoel het eekhoorntjesbrood goed af en laat dan 15 minuten weken in heet water. Laat uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Doe wat olie in een ovenschaal en leg de doradefilets erin. Bestrooi met peper en zout en bak ze in 10-15 minuten gaar.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook op hoog vuur goudbruin.
- Snijd het uitgelekte eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de paddenstoelen. Bak nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de dorade met de paddenstoelen en peterselie.
Tip
Lekker met polenta en Parmezaanse kaas.
Dorade (Zeebrasem)
Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/356 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.