Ingrediënten

  • 4 doradefilets
  • 5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 350 g gemengde paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • olijfolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Spoel het eekhoorntjesbrood goed af en laat dan 15 minuten weken in heet water. Laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe wat olie in een ovenschaal en leg de doradefilets erin. Bestrooi met peper en zout en bak ze in 10-15 minuten gaar.
  3. Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de paddenstoelen met de knoflook op hoog vuur goudbruin.
  5. Snijd het uitgelekte eekhoorntjesbrood fijn en voeg toe aan de paddenstoelen. Bak nog een minuut mee. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de dorade met de paddenstoelen en peterselie. 

Tip

Lekker met polenta en Parmezaanse kaas.

 

Dorade (Zeebrasem)

Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.