Ingrediënten

  • 1 grote dorade, gefileerd
  • 6 plakjes bacon, in kleine stukjes
  • 2 eidooiers
  • 100 g slagroom
  • 1 el maïzena
  • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg hier de stukken dorade naast elkaar in, bestrooi met peper en zout en bak in 15 minuten gaar.

  2. Doe de eidooiers, slagroom, maïzena en Parmezaanse kaas in een kleine steelpan. Verwarm al roerende. De temperatuur mag niet boven de 85°C uitkomen. Laat het indikken en breng op smaak met peper en zout. Het eindresultaat is een romige saus. Als de saus te dik is, voeg dan een paar druppels warm water toe en klop met een garde.

  3. Bak de bacon krokant in een koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Serveer de dorade op een beetje van de carbonarasaus en maak af met de krokante bacon en wat versgemalen peper.

Dorade (Zeebrasem)

Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.