Ingrediënten
- 4 doradefilets zonder vel, van 75-100 g elk
- 1 l visbouillon
- 100 ml witte wijn
- 1 blaadje laurier
- 1 grote venkelknol met groen
- 1,5 el pastis
- 1 tl milde mosterd
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 sjalot, in reepjes
- 2 tl kappertjes, grofgehakt
Bereiding
- Breng in een wijde pan de bouillon met de wijn, de laurier en wat peper aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de vis in de pan en pocheer in 5 minuten zachtjes gaar.
- Schaaf of snijd intussen de venkel in fijne reepjes. Hak het venkelgroen fijn. Klop een vinaigrette van de pastis, de mosterd, de olijfolie en zout en peper naar smaak. Meng de venkel, het venkelgroen, de sjalot en de kappertjes met de vinaigrette.
- Verdeel de salade over 4 borden. Leg er de doradefilets bij.
Vlokken (of een restje) gepocheerde doradefilet zijn ook heerlijk in een rijst- of pastasalade.
Dorade (Zeebrasem)
Er zijn veel verschillende soorten zeebrasems, de bekendste en meest voorkomende zijn: de Dorade Royale, Dorade Grise (Spondyliosoma cantharus), ook wel zeekarper of gewone zeebrasem genoemd en de rode zeebrasem die door het leven gaat als Dorade Rose (Pagellus bogaraveo).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/356 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.