Ingrediënten

  • 4 doradefilets
  • 2 courgette
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse oregano
  • versgemalen peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 1 tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er ‘rokken’ ontstaan. Hak de teentjes knoflook heel fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten 5 minuten. Doe dit in een ovenschaal met wat olijfolie; maak het geheel op smaak met zout en peper. Hak de oregano fijn en schep 2 eetlepels hiervan door de groenten.
  3. Bestrooi de dorade filets aan beide zijden met peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.
  4. Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.

Dorade (Zeebrasem)

Er bestaan twee soorten dorade: dorade grise( zwarte zeebrasem) en dorade rose (rode zeebrasem). De dorade is een zeebrasemachtige en wordt het hele jaar aangevoerd.

Alles over Dorade (Zeebrasem)

Dorade (Zeebrasem)

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
356 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
18.50 g.