Ingrediënten

  • 100 g gerookte zalm
  • 300 g courgette
  • 1 kleine ui
  • 15 g boter
  • 75 g waterkers
  • ½ l kruidenbouillon (van tablet)
  • zout en peper

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Laat de zalm op kamertemperatuur komen. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pel en snipper de ui.
  2. Smelt de boter in een soeppan en smoor de ui en courgette afgedekt 4 minuten. Voeg de bouillon toe en verwarm de soep nog 5 minuten op zacht vuur. Pluk 4 mooie toefjes van de waterkers, schep de rest door de soep. Pureer het geheel direct met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de zalm in mooie reepjes van 1 cm breed. Schep de soep in vier warme diepe borden en maak in het midden een bergje van gerookte zalm. Garneer met een toefje waterkers.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.